Beschikbaarheid-check:

postcode: huisnummer:

Veel gestelde vragen — Home of Talent

Welk type modem/router krijgen we geleverd?

De huidige OpenFiber CPE is gebaseed op de Mikrotik RB962UiGS-5HacT2HnT en heeft de volgende specificaties: Hoe snel is de internet verbinding?

De geleverde internet verbinding heeft een maximale snelheid van 1Gbit (1000Mbit), dit geldt voor zowel downloaden als uploaden!

Hoe snel is het WiFi?

De OpenFiber CPE heeft ondersteuning voor zowel 2.4Ghz als 5Ghz en ondersteund de 3x3 802.11ac standaard waardoor deze een theoretische maximum snelheid van 1300Mbit heeft.
Deze theoretische snelheden worden in de praktijk nooit gehaald, zaken als inteferentie, reflectie, afstand en niet te vergeten de gebruikte laptop / tablet hebben invloed.
Om inteferentie problemen te beperken wordt de WiFi kanaalwaarde door OpenFiber bepaald op basis van een algoritme dat zorgt voor maximale spreiding.
Voor het behalen van de maximale snelheid uit uw verbinding adviseren wij toch het gebruik van een bekabelde aansluiting.

Hoe moet ik het modem aansluiten?

In de woning vindt u een OpenFiber wandcontactdoos, sluit met de meegeleverde UTP kabel de CPE (modem) aan op het poort 1 van de CPE.
De poorten 2 t/m 5 kunt u gebruiken voor het aansluiten van uw eigen apparatuur.


Sommige internet poorten in mijn woning (woon- en slaapkamer) doen het niet.

In de verschillende ruimtes van uw woning (slaapkamer, woonkamer) zitten netwerk aansluitingen waarmee u gebruik kunt maken van een bedraadde internet verbinding.
De aansluitingen in de slaapkamer en 'de andere kant van de woonkamer' zijn verbonden met een koppeldoos vlak naast de OpenFiber wandcontactdoos, om deze aansluitingen te kunnen gebruiken dient u het corresponderen poort van de koppeldoos (in onderstaande foto gemarkeerd met 2 of 3) middels een korte UTP kabel aan te sluiten op een vrij poort van de CPE (2 t/m 5).


Kan ik zelf mijn WiFi wachtwoord bepalen?

Via Mijn OpenFiber kunt in zelf de naam van uw WiFi netwerk (SSID) alsmede het wachtwoord aanpassen.

Hoe moet ik mijn TV aansluiten?

Om uw televisie aan te sluiten op de OpenFiber wandcontactdoos heeft u een kwaliteitatieve male ↔ female coax kabel nodig,
goede kwaliteit kabels zijn van het type RG6 en herkenbaar aan het 'kabelkeur keurmerk'.
De aansluiting op de achterkant van de televisie is veelal aangeduid met de term 'Ant. In'Volgens jullie instructie moet ik mijn TV aansluiten op de coax, kan ik dan wel digitaal en in HD kijken?

De coax kabel is inderdaad oorspronkelijke drager van analoge TV, echter tegenwoordig wordt de coax voor een veel groter aantal diensten gebruikt, waaronder digitale (HD) televisie. Sterker nog, OpenFiber heeft alleen digitale (geen analoge) televisie op de coax, wanneer je televisie HD ondersteund en voorzien is van een DVB-C tuner met CI+ slot dan kun je gewoon prachtig full HD kijken zonder los kastje.

Hoe moet ik mijn TV instellen?

Na dat u uw TV heeft aangesloten op de Coax aansluiting van uw OpenFiber wandcontactdoos dient u de TV te laten zoeken naar zenders.
Hoe dit in z'n werk gaat kunt u terugvinden in de handleiding van uw televisie. Tijdens dit instel proces heeft u de onderstaande gegevens nodig:

InstellingWaarde
NetwerkHandmatig / Andere
Frequentie354Mhz (of 354.000Khz)
Netwerk-ID8888 (of 08888)
Symboolfrequentie6900 Ks/s
Modulatie256QAM

Mijn televisie kan geen zenders vinden?

Wanneer u uw televisie eerder bij een andere aanbieder heeft gebruikt, dient deze opnieuw ingesteld te worden, dit doet u door uw televisie opnieuw te laten zoeken naar kanalen (zie hier boven). Voor de ontvangst van de TV kanalen dient de televisie ondersteuning te hebben voor DVB-C en 256QAM, dit kunt u terugvinden in de handleiding van uw televisie.

Heeft u een recente (model 2017 of 2018) televisie van het merk Samsung of LG welke WEL voorzien is van een DVB-C tuner dan kan het helpen om deze naar fabrieksinstellingen terug te zetten en tijdens het instellen te kiezen voor land 'Belgiƫ' (vervolgens kunt u wel 'Nederlands' als taal kiezen). Na de keuze voor Belgiƫ dient u oopnieuw de bovenstaande gegevens instellen en is de kans groot dat de televisie WEL zenders vindt.

Mocht uw televisie tijdens het zoek proces geen zenders vinden, neem dan contact op met de helpdesk (015-30300008), zorg dat u het merk en type van uw televisie bij de hand heeft.

Mijn TV heeft geen ingebouwde DVB-C tuner, wat nu?

Wanneer uw TV geen ingebouwde DVB-C tuner heeft, is een externe tuner een oplossing, deze externe tuner verbindt u middels een HDMI of SCART kabel met uw televisie. In principe kan elke externe DVB-C tuner worden gebruikt mits deze geschikt is voor MPEG4 HD (H264) en Irdeto smartcards ondersteund, de volgende gangbare modellen hebben wij getest: